tisdag 21 december 2010

Juligheter


 Jag lyckades samla på mig en hel hög med julrelaterade bilder redan i mitten på november (och fler har det blivit sedan dess eftersom jag återbekantat mig med mitt bortglömda zoomobjektiv på sistone) då det första julnumret i högen med inredningsmagasin öppnades, men hur det nu kom sig så har de aldrig hamnat i bloggen. Så jag tänkte göra ett litet ryck och publicera några av mina julinspirationsbilder nu. Innan julen susat förbi.


I juletider dras jag till detta gammeldagsa, rustika, romantiska på ett sätt jag inte gör under resten av året.


Det blir så fint när man tar in ris på det här viset.


Ripsmattor från Nyblom & Kollén.
Det är förstås inga höjdarbilder. Men jag hoppas att ni kan finna samma inspiration i dem som jag gjort. Alla bilder är förresten fotade ur det här numret av Drömhem & trädgård som skådas på sista bilden, Det är utan tvekan en av de bästa pärlorna när det kommer till julnummer. Lägg det på minnet till nästa år om ni missat dem nu!


Idag slog jag äntligen in mina julklappar och placerade dem under granen. Det doftar alldeles ljuvligt av mina Kanel & lagerbärsljus som jag varit sparsam med fram till dags dato. Imorgon ska jag ta fram min röda stormlykta och baka saffranskaka med vit chokladfrosting (hoppas det blir lika bra att blanda i Philadelphia som att bara använda smält choklad!), min amaryllis kan med lite tur hinna slå ut åtminstone en aning till julafton. Och mamma griljerade skinkan idag. Sedan får allt bli som det blir, jag anser mig "klart" även om julkänslan haft svårt att infinna sig. Jag hoppas bara att min förkylning hinner bli bättre lagom till fredag...


2 kommentarer:

  1. Åh vad fina! Det jobbiga med inspirationen man får är att man vill ha ALLT. :)

    SvaraRadera
  2. Mija: Haha. Njae. Jag vill inte ha allt på de här bilderna, det är snarare stämningen eller så får jag idéer utifrån bilderna. Som julgodisbilden. Jag vill göra, men på mitt eget vis. Glöggbilden ger bara en känsla av behag och så kan jag känna doften liksom.. ett sätt att bygga upp julkänsla kan man säga?
    Det värsta är bilden från vardagsrummet. När jag slog upp den sidan i tidningen hade jag nyss skrivit om mitt drömfunkishus här i bloggen, men då kunde jag inte tänka mig något annat än att jag måste bygga ett Bullerbyhus den dan jag ska bygga drömhuset. Visserligen varar ju julen bara en till två månader om året, men då Behövs ett sådant hus! ;)

    SvaraRadera