tisdag 21 december 2010

Julblommor


För mig är blommor något av det bästa när det kommer till att skapa julstämning, eller stämning i hemmet i största allmänhet kanske. Hyacinter och amaryllisar, julstjärnor och kanske orkidéer, julkaktus eller rödblommiga begonior. De senare har jag spanat på i blomhörnan varje gång jag passerat in genom stormarknadens grindar den senaste månaden. Vi har aldrig haft någon vana att ha sådana till jul, men nästa år kanske jag slår till och får en lite mer långlivad blomma än vad hyacinterna brukar vara.


 I mitt drömhus finns en matplats med fönster åt tre håll, nästan som en glasverande, med djupa nischer där mängder med blommor kan få plats som på bilden här ovan.
 Jag tror att detta är en så kallad Gränsforskruka. Vacker så det förslår. Den finns med på den långa önskelistan, i olika färger och storlekar.
 Krispigt vitt och grönt i olika nyanser är också väldigt vackert.

2 kommentarer:

  1. Jag vill också ha någonstans där det kan rymmas massvis med växter. Det skulle vara så fint.

    Förresten rasade det inte tolv nogg-inlägg i Google Reader nyss. Mycket märkligt. Jag har trott att du inte uppdaterat där eftersom inga inlägg lästs in i RSS:n.

    SvaraRadera
  2. Elisabeth: När du är färdigutbildad får du hitta din drömbostad med stora fönster och en rejäl balkong (eller kanske en liten uteplats eller trädgård rentav? :)!

    Det var onekligen märkligt, jag har ju faktiskt knappt skrivit där på en och en halv månad åtminstone, men innan det skrev jag ju. Men du hade ju problem med det förut också, och vi gissade att det skulle börja fungera så småningom! :)

    SvaraRadera