torsdag 11 november 2010

Day 03 – Your parents

Som alla andra har jag en mamma och en pappa, den senare föddes 1956 långt upp i norrland som näst sista barn i en syskonskara på sex. Senare skulle han komma att hamna i vår huvudstad och arbeta inom Posten, och ännu lite senare (av någon mystisk obegriplig anledning) hamnade han i den lilla stad där han träffade min mamma och där jag senare skulle komma att födas mellan det årets första och andra snöfall.
Min mamma föddes i den lilla orten som ibland kallas för en "fäbod under tak" några år senare, som andra och sista barn till mina morföräldrar. Senare byggde min morfar hus i byn som han härstammade ifrån och så kom det sig att hon lämnade fäboden under tak för den lite större grannorten.

Något som kommit att prägla min uppväxt och livet i stort är det faktum att både min mamma och pappa drabbats av sjukdomar i ganska unga år. Pappa har en muskelsjukdom som heter Torticollis och mamma drabbades av fibromyalgi då jag gick i låg- eller mellanstadiet. Jag minns inte riktigt när hon diagnostierades, men det tog några år efter att symptomen först visade sig.

Jag har egentligen aldrig haft någon vidare bra relation till min pappa, så mamma har alltid varit extra viktig för mig. Vi har bråkat som få, men samtidigt har hon varit mitt stora stöd genom livet.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar den här idén! :)

    SvaraRadera
  2. Mija: Bra! Haka på nu om du inte redan hunnit göra det! =)

    SvaraRadera