tisdag 3 januari 2012

Knatter, knak och icke-nyårslöften.


Stormvindarna har jagat ut mig att vrida på parabolen otaliga gånger ikväll, till slut retirerade jag och satte på en film istället. Narnia. Som jag alltid varit så skeptisk mot. Men någon gång måste man ju fylla sina kulturella luckor, och denna lucka fylls i skrivandes stund.

Annars har jag äntligen börjat knattra ihop en av mina skrivuppgifter till skolan. Jag har skjutet det framför mig om och om igen, men nu går det inte längre. Jag fick inte ihop mer än en halv sida idag dock: den lätta biten. Imorgon ska jag försöka skriva färdigt den, även om det är segt och motigt. Jag är rädd att min studiemotivation är på sin lägsta nivå sedan jag började på lärarprogrammet för nästan ett år sedan. Kanske beror det till viss del på att jag längtar och drömmer så mycket om det som ska komma sedan, efter studierna. En bättre ekonomi, möjlighet att förverkliga drömmar, börja bygga upp ett liv där jag faktiskt vill leva det. Men å andra sidan skulle jag inte ha någon motivation alls utan de där drömmarna. Det är en fin balansgång, har jag kommit fram till...

Jag läste tidigare i Pernillas blogg att hon avgett ett icke-nyårslöfte till sig själv att dra ner på internettiden ett par kvällar i veckan och ägna sig åt att läsa istället. Det lät väldigt lockande i mina öron. Jag saknar skönlitteraturen, jag har inte läst en skönlitterär bok sedan i september nu! Jag drog ner en del på tevetittandet under 2011, till förmån för serieboxar, twitter och bloggar visserligen. Men ändå! Det borde ju inte vara omöjligt att dra ner på datoranvändningen lite också. Dessutom skulle jag vilja bli bättre på att socialisera i år. På andra sätt än genom fikadejter på kaféer. Att bjuda hem någon på korv- och makaronmiddag som Snuss hade gjort någon dag innan vi träffades i december låter som en superidé. Eller att ha en filmstund en lördageftermiddag eller så. Sedan borde jag ta mig tid att utforska fler bitar av Göteborg, jag har trots allt bott där i ett år nu och har inte en aning om hur man går för att ta sig in till stan till fots till exempel.

1 kommentar:

  1. Klokt val! Jag borde också dra ner på min internettid. Man kanske borde skaffa sig en hobby så att man var tvungen att göra nåt en dag i veckan?

    SvaraRadera