söndag 29 april 2012

Inför ESC del II.


Förra helgen var det dags för det första Inför ESC-programmet för i år (egentligen sänds det på måndagar, men jag ser reprisen) och nu är det dags för del två! Det var inte speciellt många bra bidrag förra veckan, precis som det ska vara enligt traditionen, men jag hoppas ändå på något bättre startfält idag.

Vi börjar pang på.
Först ut är Israel. De har haft flera låtar som platsat i toppskiktet genom åren, enligt min mening, men nu vet jag inte riktigt vad de håller på med. Clowner? Detta bidrag får endast en poäng.

Stafettpinnen går vidare till San Marino, det minsta landet i tävlingen. De höjer inte direkt ribban, snarare tvärtom. Noll poäng!

Cyperns bidrag har visst skrivits av en svensk. Pluspoäng för det? Nja. Det är dagens bästa låt hittills, utan tvekan, men sett till poängen jag delat ut säger väl inte det så mycket. Den har en viss energi, kan nog spelas en del i Ayia Napa i sommar som Gina säger. Kanske kan den också höras på dansställen här hemma? Tre poäng får den. Panelen ger den både fyror och femmor, men så långt kan jag inte riktigt sträcka mig, tyvärr.

Nu far vi till Danmark som representeras av en ung tjej med gitarr och ..orkesterbandsmilitäroutfit med piratstuk? Det är inget att hänga upp sig på dock, låten är bra och får en stark fyra!

Och så Ryssland då. Med tanterna som det snackats om i sociala medier tills jag blivit alldeles less på det utan att ens ha hört låten. Några vinnare är de inte, även om de har fina dräkter på sig och ler så sött. Det är enformigt, de har inga sångröster. De får noll poäng.

Ungerns låt gillar jag, men den är lite för alldagligt skvalpoppig för att få de riktigt höga poängen. Den får nöja sig med en trea.

Redan av Måns Zelmerlövs presentation av Österrikes låt förstår man att den inte är någon höjdare. Rap går inte hem hos mig, det går bara inte. Jag kan inte med det. Särskilt inte i dessa sammanhang, det går liksom inte att ta på allvar. Noll poäng.

Moldaviens bidrag gör mig mer eller mindre ordlös. En poäng.

Även Irland har svensk inblandning och Jedward som jag vill minnas att jag gav rätt höga poäng förra året är tillbaka. Kan det vara så att de vinner i år? Det var ju inte bara jag som gillade dem sist. Ptja, det är ju lite poppigt och medryckande men känns ändå som Dannys bidrag i den svenska uttagningen i år: urvattnat, blaskigt, för utspätt. Jag kan bara ge dem en svag trea.
Och min totala poängutdelning idag blir 15 poäng, vilket blev mycket snålare än tv-panelen.
Sett till båda dessa Inför-program är det Schweiz, Finland och Danmark som fått mina högsta poäng. Det blir spännande att se hur det går för dem i delfinalen!
4 kommentarer:

 1. Jag tycker att Rysslands bidrag ÄR så härligt! :-D Fast å andra sidan har jag missat allt prat om dem (inte ATT det pratas om dem alltså, utan själva pratet i sig), så det kanske bidrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har väl inte sagts så mycket om dem heller egentligen. Folk har bara gjort sig lustiga över dem. Men det räcker för mig :)

   Radera
 2. Oj, missade helt det där. Tror jag bara kommer se den stora finalen i år.

  SvaraRadera