söndag 15 juli 2012

När jag blev lackfrälst.Jag har aldrig varit någon nagellacksmänniska direkt. Visst har jag avverkat några genom åren, men nånstans i tonåren tröttnade jag på att de flagnade direkt och övergick till transparanta stärkande lack. Sedan hade jag en period då jag investerade i ett svart lack men det orkade jag inte med så länge, så det blev stående nånstans. Och nu är det försvunnet, tillsammans med resten av mina gamla lack, någonstans i källaren där det mesta av mitt bohag står nedpackat sedan 2009.

I vintras hände dock någonting. Jag kom ut från min första salstenta och åkte direkt till HM där jag investerade i de två lacken med svart kork. Tänkte att rostrött och mörkgrönt med lite glitter i var juligt och så. Det längst till vänster fick jag i julklapp för ett par år sedan.

Medan jag var hemma på jullov slank det ner ett par till lack i varukorgen, det rosa och gröna längst till höger. Och när jag kom hem på sommarlov nu i juni gick jag några lovar runt nagellacksstället utan att slå till. Sedan sänkte de plötsligt priset på de redan sanslöst billiga Depend-lacken från 25 till 22:50 kr och då slog jag till på det mörklila och det andra gröna lacket. Men egentligen så ville jag nog inte ha det mörklila, så när jag handlade på Maxi nästa gång så införskaffade jag även det ljuslila (eller dalablåa) lacket. Jag målade en vända med det transparanta lacket (jag märkte när jag målade med det första gröna Depend-lacket att den intensiva färgen gärna smaskade sig in i naglarna annars) och två med det ljuslila och sedan höll sig naglarna fina i ungefär en vecka. Inte för att jag gjorde så mycket annat än läste deckare till sommarkursen den veckan, men ändå! Helt fantastiskt!

Och ja, jag måste nog erkänna mig lackfrälst nu, ytterst otippat. Nästa gång blir det en turkos nyans. Tror jag. Bland annat, i alla fall.8 kommentarer:

 1. Jag har ett turkost jättevackert lack! Används sällan eftersom jag biter på naglarna i perioder :/ depend har ett jättefint orange lack också som jag köpte förra sommaren!

  SvaraRadera
 2. Jag har också blivit lackfrälst senaste månaderna. Kanske kommer med åldern? ;)
  Synd bara att de nagellacken utan massa konstigheter i är så himlens dyra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, för min del har det nog inget med åldern att göra. Jag har inte varit särskilt färgstark av mig på väldigt många år. Det har inte bara återspeglats i transparenta nagellack utan också i klädgarderoben. Den har också blivit mer färgglad på senare år. Kort sagt speglar det nog mitt förbättrade mående :). Jag tänker också på nagellackens baksida (vad finns det för konstighetsbefriade lack och vad kostar de?), men jag tröstar mig med att jag iaf inte använder nagellackremover utan låter dem flaga bort av sig själva (när man målar flera lager är det lätt att hjälpa flagandet på traven så det går fort och enkelt ändå ;))

   Radera
  2. Det man ska leta efter är vattenbaserade nagellack. Finns bland annat här: http://www.softskin.se/kategori/Naglar
   Men ja, billigt är det ju definitivt inte. Så man får välja sina färger med omsorg. Men förhoppningsvis får man en rejäl dos bra samvete på köpet när man använder dem, och slipper konstiga medel som är allergiframkallande och miljöförstörande. Win-win om du frågar mig, men jag är ju själv bara i tanken än så länge.

   Radera
  3. Oj, pommes frites! Hm, ja de där lacken lär ju få vänta tills jag skaffat mig ett jobb som ger några fler slantar på kontot i slutet av månaden än CSN. Men jag ska definitivt lägga dem på minnet, en sak i taget så är så småningom allt utbytt mot vettigare alternativ! :)

   Radera
  4. Ja, inget man beställer på direkten precis. Jag hoppas kunnat spara ihop lite till i höst för att göra en ordentligt beställning därifrån, dem har mycket bra grejer där som nog kan vara värda att titta in.

   Radera
 3. Det är ett BRA beroende. ;) Eller... nu kanske du inte ens använde termen beroende, jag som är det kanske. Hehe.
  Kan verkligen tipsa om att shoppa lack på Ebay, det finns många bra säljare där och man kan köpa lack för en 40:- som kostar minst det dubbla i Sverige. :)
  Annars kan jag rekommendera H&Ms egna lack, de är billiga och riktigt bra!

  Och, bas/topplack är super att köra med. Det bästa topplacket jag testat är Seche Vite Dry Fast Top Coat. Det torkar lacken på en minut knappt, och sedan håller det lacket finfint. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, nej du frugan.. beroende skrev jag nog inget om. Bara frälsning. Men det är nog inte långt borta det där med ett beroende heller nu..;)

   Jag vet inte om jag är fånig, men det där med att shoppa på Ebay gillar jag inte. Jag shoppar bara online från stora företag som levererar inom Sverige som man vet att man kan lita på. Typ. Och eftersom jag inte är BEROENDE riktigt ännu så duger Depends lack fint. Men jag har spanat på några av HM:s också, även om det inte blivit köp ännu, så det låtter bra att du rekommenderar dem!

   Tack för tipset om topplacket också. Jag har tänkt införskaffa ett men inte kommit längre än så ännu...:)

   Radera