söndag 30 oktober 2011

Hemma, hemtentande och en lista.Jag hittade en lista hos Elsa Billgren och tänkte att jag skulle ägna en liten stund åt den. Men först några rader om tiden som passerat sedan jag skrev sist. VFU:n var slut för den gånge förra onsdagen och jag trodde att jag hade klarat mig den här gången. Men sent på torsdagskvällen började det svida i halsen och under natten till fredagen vaknade jag flera gånger av ont i halsen. Alltsedan dess har jag varit förkyld, men jag har inte varit så illa däran som efter förra praktikperioden då jag var sjuk i tre veckor eller nåt.

I torsdags hade vi gruppredovisning av barndeckare. Flera grupper hade varit så ambitiösa så man fick lite lätt panik, men våran redovisning om Laura Trenters böcker blev i slutändan rätt bra den med. Sedan hastade jag hem från skolan för att hämta mina nästan färdigpackade väskor och så begav jag mig till centralen för att ta tåget hem. Hemhem.

Det är inte så mycket nöje som hemtentande, men jag har i alla fall hunnit förskottsfira min födelsedag med både tårta och besök på China. Fredag och lördag ägnade jag åt att läsa och anteckna, detsamma har jag gjort mestadelen av den här dagen också, men nu har jag äntligen börjat skriva också. Så jag kanske får ihop en tenta innan det är dags att packa väskan och återvända till västkusten igen, trots allt...

Men nu blir det lista!


Jag längtar efter:
Ledighet. Och att få ha mina katter hos mig alltid.
Jag ledsen över:
Att jag snart måste åka ifrån mina missar igen och att jag inte får se dem igen förrän den 21 december.
Jag äter helst:
Chokladpudding med grädde och mandarinklyftor. Eller gröna Golden delicious-äpplen. Just nu.


Jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning:
Att vara färdigutbildad och få börja jobba med en egen klass. Och kanske att hitta den där någon, någon gång.
Det finaste jag vet är:
Mina pälsbollar, vänner, mamma och mitt paradis på jorden.
Jag läser:
Mest kurslitteratur just nu. Men jag hinner med några blogginlägg varje dag också, och så läser jag Sköna hem innan jag somnar nu när jag är hemma. Min bok om kejsarinnan Joséphine är sorgligt igendammad där den ligger på sängbordet nere på västkusten...


Jag är galet stressad över:
Inte galet stressad, men väl lite stressad över tentan jag skriver på. Och vetskapen att nästa kurs är en i grammatik som innefattar en salstenta. Den kommer bli tuff. Grammatik är inte min grej alls.
Jag lyssnar helst på:
Mina bortglömda favoriter.

Jag drömmer om:

Ouppnåeliga och uppnåeliga saker. Jag hoppas att jag blir färdig lärare, får ett jobb och kan bygga ett lagom stort hus med bibliotek och plats för grönsaks- och jordgubbsodling i trädgården till mig och mina missar.
Jag blir nostalgisk av:
Årsdagar och annat som får mig att tänka på det förflutna just nu.

1 kommentar: