söndag 2 oktober 2011

L'automne


Det har blivit oktober! Ju.
Idag när jag läste ikapp några av de blogginlägg jag ständigt ligger en vecka efter med sedan skolan började igen, märkte jag att hösten börjat smyga sig in i bloggvärlden. Och jag fick en sådan vansinnig längtan efter hösten hemma. Åh, vad jag saknar årstidsskiftningarna hemma här på västkusten. Det är inte alls samma sak här, årstiderna märks inte på samma sätt där jag rör mig mellan studentrum - buss - mataffär - skola och spårvagnshållplatser. Och så längtade jag ut i skogen, bara sådär? Herregud, vad är det för fel på mig? Det har jag väl aldrig gjort förut?

Och så tänkte jag på den dagen då jag kan flytta hem igen. Då jag har min lilla vrå i världen, med en trädgård och närhet till skogen. Så att jag kan gå ut dit och andas mossdoft och titta på alla nerfallna blöta löv på marken...

Idag, i helgen, har jag ägnat mest åt plugg som alla helger den här hösten. Men det är roligt och intressant så jag har inte så väldigt mycket emot det egentligen. Jag önskar dock att jag kunde få ett par dagar eller en vecka då jag kunde koppla bort allt vad plugg heter helt och hållet. Även om paniken lagt sig efter mitt sammanbrott en bit in i första delkursen för terminen, så behöver man (jag!) tid att koppla bort och tänka på annat en stund. Det tycks dock bli ont om sådana möjligheter. Nästa vecka är det dags för VFU igen, en och en halv vecka den här gången, och sedan är det inte mycket kvar av oktober och den delkurs jag läser. I slutet av månaden packar jag ihop datorn och alla kursböcker som lånats på biblioteket där hemma och tar tåget hem för att skriva hemtenta. Och om en månad åker jag åter söderut för delkurs tre... Ja, tiden snurrar på helt vansinnigt fort helt enkelt!

1 kommentar:

  1. well, jag tycker de e gank kul med matte vilket jag är väl medveten om att alla inte gör.. ;) tror dina 15hp kommer gå vägen :) Minns du vad kursen heter? Valt ngt ämne utöver svenska? :)

    SvaraRadera