fredag 21 januari 2011

En "vecka" avklarad, the rest to go...Det var föreläsningar om studieteknik, universitetsbiblioteket och dess funktioner och själva GU och vad det innebär att studera där imorse. När klockan var tio var de slut och hela dagen stod till mitt förfogande. Jag passade på att inhandla en ny dagbokspenna och hittade en rosa spegettislev på Lagerhaus innan jag gav mig på Femman och dess klädaffärer. Efter tre butiker var jag trött på det och hade bara hittat en enda tunikeklänning i första butiken så jag bestämde mig för att ge mig hemåt igen.

I helgen står kurslitteraturläsning på agendan, tre kapitel ska behandlas på måndag så jag ska läsa det jag inte hunnit med ännu. Sedan ska beskedet om vilken seminariegrupp man blivit placerad i komma senast på söndag så det blir en lång och jobbig väntan, placeringen talar också om inom vilket VFU-område man hamnat och ska ha sin praktik. Jag fasar för att hamna i någon helt annan stad så det blir att pendla en massa, men förhoppningsvis är risken för det inte så stor. Det är värre för de med mer sällsynta inriktningar, gymnasieskolor finns det ju inte lika gott om som förskolor och grundskolor...

Innan jag ger mig i kast med studierna ska jag unna mig en ledig eftermiddag med nöjesläsning och bloggsurf, för det är ju viktigt med pauser också! Det sade de på föreläsningen om studieteknik! ;)


2 kommentarer:

 1. Hej du!
  Ja, de hade kanske vbart smidigare men de e ju alltid lätt vara efterklok... ^^
  Gällande VFUn å smågrupperna så vet vi att vi inte kommer hamna i samma, men vi kommer ha gott om tid att träffas ändå kommande år =P

  Har du skaffat (alla) böcker till LAU än, el vad har du för spännande läsning framföär dig?
  Nyfiken på var du hamnade boendemässigt denna gången, för jag gissar att du inte flyttade tillbaka till samma ställe som sist..!?

  SvaraRadera
 2. Ja, idag va ja den av oss som va ngn minut sen och att hitta kompisen bla alla 200+ va inte helt lätt men de gick :p Gissar att du lär se mig fler ggr, oavsett om vi valt snaröika inriktningar el ej.. Studentrum e böttre än ingey ;) var låg fresten källaren ngn stans?

  SvaraRadera