onsdag 22 februari 2012

Virustajm igen


...eller jag menar: VFU-tajm! Imorgon är det dags att återvända till mina andraklassare för första gången den här terminen. 12 dagar varar denna VFU och i ärlighetens namn känner jag mig inte alls peppad. Det har helt enkelt varit för mycket på sistone och väckning klockan sex för att hinna med bussen en timme senare och vara borta hela dagarna är inte det ultimata för att hinna återfinna balansen i tillvaron (och själen). Det är lite extra press den här gången också då det är dags för min första bedömningslektion. När jag fyllde i självvärderingen inför den igår kändes det som att jag inte kan nånting. Hu!

Idag regnar det för övrigt i Blöteborg. Jag åt ingen semla igår på semmeldagen eftersom det inte existerar vaniljsemlor i den här stan. Däremot ägnade jag hela dagen mellan 11-21 åt skolsaker och när jag kom hem efter en av våra ganska sällsynta heldagar i skolan idag fortsatte jag på den skolrelaterade vägen och letade fram exempeltentan och läsanvisningarna. Jag vet inte om jag verkligen kommer lyckas, men intentionen är att plugga så mycket jag bara kan under praktiken för det är så galet mycket litteratur och ett stycke salstenta som ju inte tillåter att man tar med böckerna och sitter och bläddrar i medan man besvarar frågorna.

Som synes har det inte blivit mycket till uppdateringar här på sistone och jag lovar ingen bättring den närmaste tiden heller. Efter VFU:n stundar en vecka med intensivt tentaplugg och därefter har jag en vecka på mig att skriva en VFU-uppgift på 5-6 sidor...

En positiv sak när jag kommer ut ur dimman igen är att Tuss kommer hem ifrån Asien typ närsomhelst då och dessutom kanske det börjar bli lite vår i min del av världen då! Åh vad jag längtar efter våren! Eller stryk det, jag längtar efter sommaren! På tal om sommaren ska jag förresten plöja kurskatalogen i helgen så jag kan göra min ansökan till sommarterminen (skumt ord). Några tips på roliga (edit: distans)kurser (som dessutom eventuellt kan vara till nytta i lärarjobbet)?


2 kommentarer:

  1. Jag läste en kurs om naturkatastrofer en sommar. Låter lite brutalt kanske. ;-) Det var emellertid en rolig kurs, med rätt många lärarstudenter som deltagare (i och för sig vet jag inte vilka ämnen de hade, men ändå).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag glömde den viktiga detaljen att kurserna ska vara på distans! Förövrigt är jag ju väldigt fascinerad av naturfenomen och skulle gärna läst en sån kurs :)

      Radera