onsdag 15 februari 2012

Vaccinationer


En snabb tanke såhär på morgonen, strax innan det är dags att åka till didaktikföreläsningen. De pratar på nyheterna om att nyttan av vaccinet Pandemrix inte verkar gjort så stor nytta. Trots att över hälften av svenska befolkningen vaccinerades är dödstalen desamma som i Tyskland där bara 8% vaccinerades.

Jag var hela tiden skeptisk till det snabbt framtagna vaccinet och den hysteri som rådde och såhär i efterhand verkar jag ju ha gjort rätt som avstod och inte ens allvarligt övervägde att ta det. Som lärarstudent gissar jag att trycket kommer vara fortsatt högt vid framtida pandemier/epidemier. Men jag hoppas att de ändå låter oss göra våra egna val, så att inte hysterin gör att man tvingas ta förhastade beslut med svåra sjukdomar som följd. För vad är det som säger att det inte kommer bli på samma sätt med framtida vaccin?

2 kommentarer:

  1. Jag var också skeptisk till det där vaccinet och till hela masshysterin. Vissa menade ju till och med att vi som inte vaccinerade oss (jag gjorde inte heller det) var osolidariska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så oerhört spännande det ska bli att se om de står på barrikaderna och är lika bortkollrade nästa gång, eller om de också väljer att stanna hemma när vaccinen dukas upp på alla vårdcentraler :)

      Radera