söndag 13 november 2011

During - halvfärdigt forts.
När jag återvända till västkusten efter sommaren hemma i slutet av augusti fanns inte timmerhuset till höger på den här bilden. I slutet av oktober när jag äntligen kunde åka hem för första gången sedan terminsstarten gjorde det däremot det. Det pågår en bygg-boom i paradisbyn. Jag kan inte säga att jag är helt glad över det. Det är roligt att landsbygden lever och blommar, men samtidigt byggs landskapets öppenhet bort. Bakom de här husen gömmer sig numera vår sjöutsikt från baksidan av vårt hus. Vi har ju som tur var kvar utsikten åt andra hållet i alla fall (observera att det är fyra olika länkar)!

Men vad har det där huset med förra inlägget och rubriken att göra? Ptja, det är ju också halvfärdigt förstås. Men när jag kom hem var det inte grannens hus jag var mest nyfiken på, utan det här:
Det går inte att beskriva hur efterlängtad den här altanen har varit de senaste somrarna då vi varit hänvisade till att sitta och vingla i trädgårdsmöbler på den ojämna gräsmattan. Även om det inte är alldeles tokigt så älskar jag det där med att sitta ute under ett rejält åskoväder och höra regnets dån och räkna sekunder mellan blixtar och dunder. Men då föredrar jag ändå att ha ett tak över huvudet. Och nu finns ett sådant! Så småningom ska det bli fönster och grejer här också, det återstår att se om det hinns med i år eller om snön hinner före.1 kommentar: