lördag 10 november 2012

På sistone...


Jag skrev i förra inlägget att jag inte haft tid att blogga. Det är kanske en sanning med modifikation. Om jag bestämt mig för att blogga så hade jag kunnat pressa in det i planeringen också. Det är nog bara orken och lusten som inte varit riktigt hundra. Vilket är märkligt när jag ju egentligen vill. Nåja. Jag tänker inte känna någon press att blogga jämt och ständigt bara för att. Andra får väl göra det om de vill, men för mig är bloggandet något som måste vara roligt och helt fritt från tvång. Man mår ju inte bra av sådant, och så finns det nog av det på andra håll i livet.


Jag har har i vilket fall ägnat mig åt andra saker jag mår bra av och känt lust för på sistone istället. Under november månads nio första dagar läste jag ut åtta böcker och påbörjade en nionde, till exempel. Jag har som jag nämnde i förra inlägget fotat en del. Och så har jag fyllt år. Och tänkt. Tänkt, tänkt, tänkt. Och gjort något jag aldrig trodde var möjligt. Den här lediga tiden har varit nyttig. Mitt i det där tänkandet kan jag plötsligt stanna upp och känna att saker och ting håller på att förändras. Utan att gå alltför djupt in på det kan vi väl säga att det har med min syn på mig och känsla inför mig själv att göra, bland annat. Det är som att jag börjar bli vuxen nu, på riktigt. Jag har varit myndig i nio år och en vecka, men mestadelen av den tiden har jag känt mig mer som ett barn eller tonåring fortfarande. Det är häftigt att upptäcka att det ändå händer saker! Och att börja landa i vuxenskapet.

För att återgå till inledningen av föregående stycke så funderar jag på hur jag ska göra med bokrecenserandet här i bloggen. Det har blivit en hel massa böcker lästa i år, jag har slagit mitt gamla rekord på antal böcker lästa under ett år trots att det är mer än en och en halv månad kvar av året, men jag har halkat efter med recensionerna. På något sätt vill jag ändå redovisa alla böcker här och just nu tänker jag att jag bara ska lista dem och skriva vilket betyg jag gett dem rakt upp och ner. Och om det är någon bok jag tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet kan jag skriva ett separat inlägg om den. Vad tror ni? Har ni något annat förslag kanske?

2 kommentarer:

  1. Det låter som en bra idé! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det låter väl som en bra idé. Man ska inte ta sig vatten över huvudet och känna att man måste prestera, det ska ju vara kul att blogga. :)

    SvaraRadera