måndag 7 maj 2012

Inför ESC del IV


Ja, men se! Den här veckan lyckades jag faktiskt pricka in den riktiga sändningstiden och inte reprisen. Det är dags för de sista låtarna att bli poängsatta!

Turkiet övertygar inte mig. Kanske kan de övertyga andra, men jag ger dem en nolla.

Estland då, ska de väga upp den halvdåliga starten? Jodå, det gör de absolut. En stark trea får Kuula! Eller förtjänar den en fyra till och med? Jo, jag tror nästan det. En fyra!

Slovakien satsar på hårdrock och det går ju sällan hem hos mig. Ej heller denna gång, misstänker jag. Men efter introt som ringer i mina öron tar det sig ändå, kors i taket! En stark trea.

Och så är det Norges tur. Inte lär det bli någon ny Rybak-höjdare.. men vi får väl se. Nej, just det! Det var ju Eric Saade-grejen, den har jag hört förut. Två poäng.

Bosnien Herzegovinas låtar är jag ofta svag för. Det här låter också bra. En ballad, en tjej, en G-klav i videon. Fyra poäng.

Litauen... måste jag erkänna att jag i det stora hela missade. En tvåa? En trea? Panelen verkar inte gilla den, så jag följer dem i det här fallet. Två poäng.

Och jag har delat ut 15 poäng so far. Härnäst följer de låtar som är direktkvalificerade för att de bidrar med mest pengar till hela kalajset.

Storbritannien har valt.. en gubbe med ett sömnpiller till låt. En poäng. Hu! Samtidigt förstår jag att delar av panelen väljer den andra vägen och ger höga poäng. Det finns en viss chans att den här låten klarar sig hyfsat trots allt.

Frankrike skickar inte Sebastian Tellier i år. Synd, jag älskar honom. Men låten är i alla fall inte katastrofal., den får två poäng.

Italien, landet som återkom efter 13 års uppehåll förra året och blev tvåa. Jag gillar låten. Den får faktiskt en femma! De kommer nog hålla sig högt i resultatlistorna i år igen.

Och så Azerbajdzjan då, värdlandet. Tyckte mig höra att svenskar varit inblandade i även detta bidrag. Någon ny vinnare har de inte vaskat fram, dock. Det är ett sömnpiller som kan slå sig ihop med Storbritannien. Två poäng.

Spanien. Söt tjej, ballad. Låååååååååååååååååååååång ton. Men det övertygar inte mig. Två poäng.

Avslutningsvis är det så dags för Tyskland och en avhoppad Idoldeltagare med halsproblem. Han är rätt sympatisk faktiskt. Någon ny Lena är han inte, men det kan definitivt gå bra för honom. Fyra poäng!

31 poäng blev utdelade idag, och det är högsta poängsumma jag skramlat ihop under dessa Inför-program. Det är alltså fortsatt hög kvalitet på bidragen i den andra semifinalen. Månne blir det tufft för Sverige att ta sig vidare till finalen, trots allt?

Hur ser min topplista ut nu då?

Sverige, 5 poäng
Italien, 5 poäng
Schweiz, 5 poäng
Nederländerna, 4 poäng
Estland, 4 poäng
Bosnien Herzegovina, 4 poäng
Tyskland, 4 poäng
Danmark, 4 poäng
Finland, 4 poäng

Återstår att se om jag står fast vid min poängsättning den 22 maj och de efterföljande dagarna!


2 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar hos mig! Det är roligt att du velat följa bloggen så länge, jag blev himla glad av att läsa det :)

  Jag har helt glömt bort att kika på bidragen till Eurovision, brukar vara lite nyfiken på vad Island bidrar med :) Hejar på dem (utan att ha hört bidraget..) och på Sverige, så partisk är jag :)

  kram /iris

  SvaraRadera
 2. Hej Sandra!!
  Tack underbara, fina du för brevet som du skickade till mig. Finns inte ord nog att beskriva hur glad jag blev för det. Det värmde så otroligt mycket. Läste det precis när jag hade kommit hem från stockholm. Var trött och lite hängig, och så fick jag syn på brevet i brevlådan, och när jag hade läst det hade jag energi för ett helt år. Är så tacksam för att du skickade det till mig!! TACK!!

  Hoppas allt är bra med dig. Och lycka till med studierna!
  Nanook hälsar tillbaks!! : ) Kramar i massor!
  / Jonna

  SvaraRadera