lördag 24 september 2016

Julpepp?


Men vad är detta? Tre inlägg inom loppet av bara någon timme? Ja, jo. Ibland blir det bara så. För det går ju inte att inte uppmärksamma att det idag är den tjugofjärde och därmed bara tre ynka månader kvar till jul. Igen.

Jag skrev ju igår om min stora opepp i månadsskiftet juli/augusti när hösten plötsligt drog in över oss minst en månad för tidigt. Vi hade liksom nattfrost. I början av augusti. Folk skrapade bilrutor en morgon här i krokarna. Allt var bara fel fel fel.

Sedan dess har jag inte riktigt känt mig i fas med hösten på samma sätt som jag annars brukar. Efter en riktig sommar finns ju liksom inget bättre än att få börja hösta till det. Med nya höstiga gardiner, tända ljus, varmare filtar, grytor och soppor, fredagskvällar i tevesoffan.

Men nu så. Så sakteliga har den smugit sig på, höstpeppen. Igår krattade jag sprakande röda lönnlöv och såg fram emot mer av den varan framöver. Och grytor och soppor står på matsedeln. Ljusen brinner för glatta livet. Jag planerar att höststäda så att jag kan börja höstpiffa lite mer. Häromdan bytte jag kuddfodral på en soffkudde. En till ska bytas ut till mer höstig klädsel.

Jag har till och med börjat längta så smått efter julen. Något jag vanligtvis brukar göra redan kring den tjugofjärde juli, men som av ovanstående anledning inte alls hände i år. Men nu är det väl dags. Tre månader går så vansinnigt fort, för att inte tala om dryga två månader som ju är allt som återstår innan det är dags att börja leta fram adventspyntet och planera årets julkakor och sådant där. Årets första julklapp har jag dock redan hunnit inhandla för ett bra tag sedan, trots opeppen. Återstår några till, men paketen blir nog inte så många i år så det ska väl hinna ordnas i god tid före själva dopparedagen.

Hur känner ni inför julen just nu? Gör ni som emojiaporna som håller händerna för ögonen och öronen och ignorerar julens existens eller börjar ni längta lite smått och tycka att nämnandet av julen känns okej?2 kommentarer:

  1. Ja du kan väl kanske misstänka hur jag känner inför julen. ;) Jag tycker det känns jättemysigt, har två julkonserter inplanerade i december. Både Roger Pontare och Julton. Har börjat beställa julklappar.

    SvaraRadera
  2. Haha! Ja är det någon jag inte behöver fundera på var hen står i fråga om julpepp så är det ju du :)

    SvaraRadera