torsdag 2 juni 2011

Sommarlov
I förrgår kom beskedet om att jag var godkänd på den förra delkursen. Jag är hemskt lättad eftersom den hemtentan inte alls var rolig. Dessutom trollade jag ihop en observationsuppgift utifrån ofullständiga data...

Igår efter den avslutande konferensen firades sommarlovet med ett litet gäng från seminariegruppen. Vi lunchade/fikade i Haga innan vi drog oss vidare till Slottsskogen där vi hängde mellan kvart i två och halv sju, kanske? Sedan gick några av oss vidare för att äta i Linné. Efter det kände jag att det fick räcka och åkte hem strax efter att en annan lämnat oss och mötte min solbrända nuna i spegeln. Det är märkligt att jag lyckades bränna mig så, eftersom jag hela dagen medvetet valde att sitta med ryggen mot solen (det var ju den där hårda läxan från Hultsfred som fortfarande spökar...).

Idag har jag ägnat mig åt att tvätta och diska undan all disk, inhandlat färdkost och sånt. Imorgon ska väskan packas och nyckelbricka överlämnas till sommarens "husvakt". Tror inte arbetsinsatsen kommer bli särskilt stor eftersom jag gav bort min enda blomma i måndags till just husvakten, posten eftersänds och ja.. det enda som kommer behövas är nog lite spolande i avlopp och sådant så jag inte kommer tillbaka till ett avloppsstinkande rum.
På lördag morgon styrs kosan norrut, till kattgos och trädgårshäng. Det kommer förhoppningsvis bli mycket skönlitteratursläsning i sommar, i övrigt får vi se. Jag har bara en enda bestämd plan än så länge, bortsett från lite lösa planer på umgänge, nyttjande av grillen och en återkomst till staden någon gång i augusti...


Jag har faktiskt överlevt min första högskoletermin nu. Det är inte lite märkligt. Jag trodde för inte alls länge sedan att jag aldrig någonsin skulle få ett slutbetyg ens, men för ett år sedan fick jag ju mitt efterlängtade slutbetyg efter en tuff period med självstudier och tenterande av engelska b och psykologi b. Och så franskan förstås, men det var ju inga självstudier. Jag saknar franskan väldeliga och hoppas att jag kan ta upp den igen. I sommar ska jag försöka repetera kursboken i alla fall, så kanske jag kan göra ett nytt försök att söka in till nästa vår. Sedan återstår det förstås att se om jag kommer in med den tuffa konkurrensen, och det faktum att jag ju redan kommer plugga 100% på lärarprogrammet...5 kommentarer:

 1. Jättebra gjort!! Jag minns själv känslan i juni efter mitt första år på universitetet (i januari infann den sig inte, eftersom det inte fanns någon ledig tid att tänka på), och det var faktiskt som att jag inte fattade att det var sant.

  SvaraRadera
 2. Elisabeth: Tack! Jag hoppas de kommande tre åren tänker gå lika fort. Men kanske inte vara fullt så stressiga (haha, as if?!). Hur många år är det du pluggat nu? Håller känslan i sig? ;)

  SvaraRadera
 3. Grattis! Så härligt att få höra att du klarar det. Du kan vara stolt över dig själv! Njut nu ordentligt av sommarlovet. :)

  SvaraRadera
 4. Tack fina Yre! Jag ska göra mitt bästa, det borde ju inte bli alltför svårt tänker jag :)

  SvaraRadera
 5. Grattis! =D
  Sv: Jag fick bara en skrattande kommentar tillbaka =P

  SvaraRadera