måndag 12 juli 2010

Antagningsbesked 1

Så kom det fruktade efterlängtade läskiga första antagningsbeskedet till slut. Och det var i det stora hela ganska positivt. Jag kom in på mitt sjunde val, Lärarprogrammet: Kunskap och fantasi 210 hp. Så lärarstudent to be är jag med säkerhet. Men det är ju just mitt sjunde val.
Det finns sex alternativ som jag listat högre och hellre vill komma in på.
Listan ser ut som följer:
  
1. Franska: Förberedande II 15hp (8 reserv)
2. Lärarprogrammet, Samhällsorienterande ämnen för tidigare åldrar 240hp (4 reserv)
3.Lärarprogrammet, Svenska för tidigare åldrar 240hp (7 reserv)
4.
Lärarprogrammet, Samhällskunskap 300hp (4 reserv)
5.
Lärarprogrammet, Människa, natur och samhälle för tidigare åldrar 240hp (1 reserv)
6.
Lärarprogrammet, Svenska 300hp (3 reserv)

7.
Lärarprogrammet, Kunskap och fantasi 210hp (Antagen)Tyvärr fick jag definitivt nej på två studentrum jag blivit erbjuden och tackat ja till också denna dag. Sedan fick jag förvisso ett nytt erbjudande, men jag kan ju inte känna mig säker på att få det, så nu stundar ännu en veckas orolig väntan innan svarstiden på det rummet går ut. Och på SGS hemsida finns inga bostäder kvar med inflyttningsdatum tidigare än första september. Det mesta är inte ledigt förrän den 1 oktober.
Så det är en dag med mixade känslor. Glädje över att kunna andas ut en aning över själva antagningen, oro över hur det ska lösa sig med boendet...


4 kommentarer:

 1. Grattis!! Viktigast är ändå lärarprogrammet i sig, jag är nämligen mer eller mindre övertygad om att det går att byta inriktning under programmets gång. Fast fjärde reserv är inte illa heller. Många fler än man kanske tror tackar nej och ångrar sig hit och dit.

  SvaraRadera
 2. Elisabeth: Tack! Jag tänker detsamma. Men det vore ju skönt om man fick en garanterad plats på den inriktning man helst vill från början, så man slipper krångla senare liksom.
  Men jag har verkligen inte gett upp, fjärde, tredje och första reserv.. det borde ju leda till att jag kommer in på något som är högre prioriterat iallafall :) Men det är ju en "låååång" väntan till nästa besked nu.. jag tänkte försöka tänka på något annat tills dess, om det är möjligt ;)

  SvaraRadera
 3. Grattis!
  Det ordnar sig med bostad. Jag kom in i Växjö och hade ingenstans att bosätta mig så sent som på inskrivningen. Sedan fick jag lägenhet strax efter det. Inte för att det var en lägenhet jag ville ha, men det var någonstans att bo och ha mina saker tills jag hittade något annat!
  Det mesta löser sig :)

  SvaraRadera
 4. Marie: Ordnar sig gör det säkerligen, men jag önskar att det kunde göra det i god tid för min del. Dels för att det är så långt till Göteborg, och jag behöver flytthjälp som jag ju inte kan kräva exakt när som helst, dels för att jag vill hinna lära mig hitta någorlunda dit jag behöver ta mig och så. Jag är ju inte bra på det där med stress och osäkerhet heller, som du kanske vet.. det är stressande att vara bostadslös :(

  SvaraRadera