tisdag 20 april 2010

PerceptionJag ägnar mig åt avsnittet om perception i psykologiboken idag, och där finns en bild med den tillhörande frågan vad ser du? Jag har kliat mig i huvudet varje gång jag hamnat på den sidan för det enda jag kan se är det jag ser. Jag kan inte sammanfoga figurerna till något annat. Så nu måste jag fråga er om ni också har samma problem, eller om jag behöver gå och leta fram min tyngsta stekpanna och slå i skallen så skruvarna hamnar där de ska vara igen! Vill ni vara så snälla och berätta vad ni ser så skulle jag bli jätteglad?


Perception är för övrigt väldigt intressant när man läser om det på det här viset. Jag fascineras åtminstone ännu en gång över hur otroligt fiffig kroppen (naturen) är som oftast fungerar av sig själv, utan att man medvetet behöver göra något!

12 kommentarer:

 1. Jag kan då inte heller sammanfoga figurerna till något annat!

  SvaraRadera
 2. Elisabeth: Vad skönt, då är jag åtminstone inte ensam om att ha skruvar lösa _om_ det skulle vara problemet i det hela ;)
  Men förhoppningsvis kanske någon mer ge samma utlåtande, så det kan uteslutas :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker jag ser en häst med en ryttare på.

  SvaraRadera
 4. När du säger det så kan jag åtminstone litegrann se det med :)

  SvaraRadera
 5. Först såg jag ingenting, nu ser jag en man som tittar åt sidan?

  SvaraRadera
 6. Det skulle kunna vara en hund som vänder på huvudet och tittar "bakåt" mot någon som pratar med den.

  SvaraRadera
 7. Jag ser varken någon man eller hund, men det räcker kanske med en häst och ryttare. Men jag hade nog aldrig sett något alls om jag inte fått en "ledtråd". Skumt värre :)

  SvaraRadera
 8. jag ser inte heller någon man eller hund, men det kan ju vara för att jag fastnat alldeles för mycket i hästen. Svårt att ändra det man ser först.

  SvaraRadera
 9. Jag ser en mager ung man som ser sorgsen ut och blickar snett ner åt höger. Hans vänster, vårt höger. Han har bar överkropp och man kan urskilja nyckelbenen.

  SvaraRadera
 10. Åh, Kim. Har du hittat hit! Vad glad jag blir :)

  Yre: Jo det är nog så. Om jag kommer ihåg ska jag ta en ny titt på bilden om ett halvår eller så utan att läsa kommentarerna först, och se om jag kan se något nytt då :)

  SvaraRadera
 11. Jag ser en snögubbe som tittar upp till vänster med kvasten vänd lite inåt :)

  SvaraRadera
 12. Malin: Kvasten ser jag möjligtvis, men snögubbe? Njae. Ögonen kanske, men inget mer :)

  SvaraRadera