söndag 8 februari 2015

Laleh och läsutmaningen


Jag tänkte tipsa er om den fantastiskt fina dokumentären om Laleh som finns att se på SVT Play i hela 22 dagar till. Laleh - jag är inte beredd att dö än. Ju mer jag ser och hör om och av Laleh desto mer trollbunden blir jag. Hon är en fantastisk artist. Och dokumentären var himla fin. Så se den. Se! (genom att klicka på länken kommer ni direkt till rätt sida på play).

I övrigt tänkte jag att det kunde vara läge för en uppdatering om läsutmaningen. Böcker från minst 30 olika länder, av minst tjugo män (eftersom jag sällan läser annat än kvinnliga författare i vanliga fall) och från tio minst olika årtionden.

Hur har det gått då?
Inatt läste jag ut min fjortonde bok för i år.
Jag har hittills avverkat två titlar av män och böcker från tre årtionden. Nästa bok kommer öka på båda dessa siffror, till tre titlar av män och fyra årtionden. Länderna är fortfarande bara tre. Men jag har fått ett gäng tips av läsande vänner, så det ska det bli ändring på framöver. Norge, Nigeria, Spanien, Frankrike, Finland och Ryssland, Mexiko och Sydafrika är länder jag ska försöka pricka av framöver. Sedan har jag nog en oläst titel från Irak i bokhyllan också.

Har ni fler tips tar jag emot dem med glädje! Det är inte helt lätt att veta var man ska börja när man vill läsa bra böcker men samtidigt klara utmaningen...3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja men du vet, det går i perioder. Ibland läser jag nästan all vaken tid - nu har jag haft en del "ledig" tid mellan inlämning av uppsats och opponeringsförberedelser och här hemma efter flytten blev det en ledig vecka som blivit typ två. Svårt att sova ger kvällslästid... Och så blev jag sur på mig själv som läste så lite förra året, 42 böcker inklusive kurslitteratur (och jag läste ju två littvetenskapliga kurser i somras...), jag ville se till att komma lite närmare 2013 års läsrekord på strax över 70 böcker. Men jag tror läslusten börjar mattas av igen nu...

      Radera
  2. Laleh är helt underbar!!! Efter Så mycke bättre, känns det som hon fått upp fler personers ögon, inte bara öppnat fler dörrar för sig själv... Såg henne på Götaplatsen i somras, ljuvligt!!!! Ska absolut försöka kolla på play!!! Tack för tipset! :D

    SvaraRadera