söndag 31 augusti 2014

Inte vilken termin som helstBilden ovan tog jag 05.40 i tisdags, när väskorna bars ut till bilen och jag lämnade hemhemma för att återvända till Götet och sista terminen på lärarprogrammet.

Jag skulle göra saker och ting. Skura köksluckor och göra rent badrumsventilen som var svart av dammludd redan i juni när jag åkte hem, men det blev inte så värst mycket nytta gjord dessa dagar. Jag försökte göra saker jag ville istället. Det blev en hel massa avsnitt av Greys, lite matlagning, lite tvätt av täcke, kuddar och därtill en massa bloggläsning eftersom det inte funnits mycket tid över till det i sommar. Och så lite magasinsläsning, vilket det inte funnits tid till över huvud taget i sommar. Det blev mest bara studier och ingenting av de där promenaderna jag längtade efter under våren. Tråkigt, men inte mycket att göra åt. Jag började i alla fall få betalt för allt arbete jag lagt ner i sommar, då jag i fredags fick veta att jag klarat en av sommarkurserna. Nu väntar jag bara på besked om den andra också, men jag hoppas och tror mer på sluttentan i den kursen, så jag är inte direkt orolig.

Imorgon börjar jag min sista termin på lärarprogrammet. Redan om tre veckor går jag ut på min fem veckor långa slutpraktik. Och i torsdags fick jag besked från min tidigare vfu-plats att jag inte har någon handledare där längre. Jag kastade mig över mejlen och skrev till min samordnare som svarade på fredagsmorgonen att hon troligen redan hade en plats på gång till mig, så jag hoppas att det ordnar upp sig lite smidigt. Annars är det bara så typiskt. Jag har haft det struligt med vfu:n sedan termin två, på alla möjliga olika sätt. Jag försöker intala mig att detta är det sista eldprovet.

I övrigt består den här terminen av lite mer hfu, totalt blir det väl kring fem veckor inne på universitetet, och på min födelsedag startar den sista "kursen" - den som går ut på att vi ska skriva examensarbete i tio veckor. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot allting. Jag kommer få så stort ansvar under denna vfu. Jag ska i princip vara lärare på riktigt dessa fem veckor. Och så minns jag hur vi skrev b-uppsats i tre veckor i våras. Jag minns den totala tröttheten och kan inte riktigt förstå hur jag ska orka med tio veckors skrivande i höst. Men många studenter före oss har ju tagit sig igenom det, så det ska väl vi också göra. Dessutom skriver jag med två av de tre tjejer jag skrev med i våras och jag vet att vi kommer överens och samarbetar bra, så det är tryggt och positivt i alla fall.

Jag hade nog tänkt skriva lite mer här under de här sista veckorna av augusti, medan jag var ledig, men det blev inte så. Jag funderar på att återvända tillfälligt till min gamla nogg och skriva lite där framöver. Inläggen här kommer när de kommer, jag slutar inte skriva här helt om det skulle bli så. Men de lär nog inte komma i någon större mängd denna termin heller. Ni som känner till noggen vet var den finns, eller åtminstone var ni kan hitta länk till den. Om ni glömt lösenordet till de privata inläggen är det bara att hojta, för jag tror att det är sådana det kommer bli om jag skriver där.

I övrigt. Ptja. Jag skulle kunna skriva så mycket, men det här är inte rätt plats och/eller tid för det.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar