tisdag 22 juni 2010

Statistikbesatt


Förra veckan fick jag äntligen mitt slutbetyg på papper. Och kunde därmed skicka in det till Antagningen, som dittills inte haft några meriter registrerade. Idag kikade jag in på studera.nu för att se om de hunnit registrera något, och tänk att det hade de! Precis som när jag såg ordet Slutbetyg på det där papperet förra veckan, blev jag lite gråtfärdig av ordet Fullständig som kommentar på merit-sidan. Jag kan knappt fatta att jag verkligen är behörig till högskolestudier, efter alla dessa år!

Jag fann också en fin rad med siffror under titeln MV (meritvärde) efter alla program och kurser jag sökt. Och alldeles precis nu trillade slanten ner vad det innebar. Jag trodde att det var ett lägsta jämförelsetal för de som var antagna efter första urvalsomgången först. Men så var det ju inte alls. Haha. Det var ju mina meritvärden efter att de extra meritpoängen räknats ut!

Jag skyller på att jag aldrig varit behörig förut och inte vet vad allt betyder, för blond är jag ju inte ;).

Jag har också passat på att räkna om mitt betygssnitt idag eftersom jag hade det färdiga betygsdokumentet. Och det blev en glad överraskning, för jag hade missat att ta bort två gymnasiekurser tidigare, som inte räknas in i komvuxbetyg. Vilket ledde till höjt snitt, ganska rejält höjt snitt rentav. Oh, vad glad jag blev.
Jag tänker att jag kanske har en chans att komma in på lärarprogrammet redan nu i höst ändå! :D


Efter all statistik här ovan har jag rotat fram lite annan statistik också. Nämligen den som finns över höstens antagningsomgång, som ju fortfarande pågår. Där fann jag att 33 av 277 sökande sökt Samhällsorienterande ämnen för tidigare åldrar i första hand. Den inriktning jag önskar komma in på i första hand.
Fast eftersom jag önskar att läsa Franska: Förberedande kurs också, fick jag lov att sätta den på första plats och därmed hamnade lärarutbildningen ju först på andra plats.

Förra hösten antogs 28 stycken. Kanske kanske kanske att jag kan ha en liten chans ändå? Det beror på hur det nya regelsystemet med meritpoäng påverkar de övriga sökandes betyg, om de höjs lika mycket som mitt meritvärde... Då är jag såklart chanslös.


Hm. Jag antar att det bara är att fortsätta att vänta till beskedet kommer i juli. Och hoppas på det bästa. Mitt hopp har stärkts en aning iallafall!
(och jag antar att ni inte finner alltför mycket intresse i alla dessa siffertankar ;)

3 kommentarer:

  1. Härligt med höjt snitt! Sådana överraskningar är alltid välkomna.

    SvaraRadera
  2. Elisabeth: Oh, ja! Men jag borde ha begripit att jag skulle tagit bort de där två kurserna tidigare, för jag visste ju att de inte skulle vara med i slutbetyget. Så hade jag sluppit känna mig chanslös ;)

    SvaraRadera
  3. Tur att det snart är juli. :)

    SvaraRadera