söndag 5 februari 2017

Hej hallå


2016 är slut, 2017 en bit på väg allaredan. Hoppsan! Bloggen blir fortsatt lidande. Men det är inget jag kan ha dåligt samvete för. Däremot känner jag en viss sorg över att tiden inte räcker till allt jag egentligen skulle vilja göra. För jag vill ju blogga mer, egentligen. Jag vill fota mer, till bloggen men också i största allmänhet. Jag minns nästan inte när jag höll i systemkameran senast. Och mobilkameran i iPhone är ju inte lysande, så det blir bara suddbilder. Ovan ser ni förresten mina mest gillade bilder på instagram från föregående år.

Det börjar dra ihop sig för ny odlingssäsong. Jag har förstås funderat på det ett tag redan, men jag kan inte direkt påstå att jag är pepp i år på samma sätt som jag var förra året. Jag tror det beror på att odlingssäsongen 2016 blev så utdragen (jag slängde de sista tomaterna som hade blivit dåliga innan de hann mogna så sent som i november och de sista egenodlade potatisarna är jag i färd med att äta upp just dessa dagar). Jag har inte ens haft inspiration att ta hand om mina inomhusblommor i vinter. Just nu är jag i färd med att slänga de flesta av dem för att börja om på nytt - och göra plats för frösådder på fönsterbrädan. Planen för i år är dock att direktså i mycket större skala än förra året. Det blir inga femtio tomat- och paprikaplantor på balkongen. Skörden i relation till mängden arbete gör att det inte känns värt, det får vänta tills jag förhoppningsvis har ett växthus någon gång i framtiden. Jag satsar på mer blommor och kanske lite gurka på balkongen i år istället. Och någon enstaka paprika och tomatplanta. Men det får jag väl anledning att komma tillbaka till vid ett senare tillfälle, antar jag.

Idag ska jag fixa lite matlådor till veckan som kommer, diska lite och bara ta det lugnt. Det har varit motigt att komma igång med praktiken igen efter jullovet, men nu satsar jag på de tre veckor som återstår till sportlovet. Sedan blir det förhoppningsvis lättare att starta upp vardagen igen efter sportlovet när ljuset är tillbaka och ledigheten inte blir lika lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar