torsdag 11 juni 2015

Öppnar dörren på glänt...

 
Det var den första maj
jag hade tillträde till min nya boning. Första maj. Röd dag. Ingen från bostadsbolaget som kunde göra städbesiktning. Därför hämtades nycklarna upp på plats av föregående hyresgäst, nybliven sm-guldmedaljör. Kanske var det därför jag lite senare upptäckte hur de fuskat med städningen här och där. Men vad gjorde väl det när jag äntligen fick flytta!

Att jag var dödsförkyld och knaprade piller av alla de slag och kombinerade det med astmainhalator och hostmedicin och halstabletter och te och kalla drycker om vartannat, ja det var väl inte ultimat. Inte heller var det ultimat att få bära det allra mesta av flyttkartongerna och allt annat själv. Turligt nog fick jag hjälp med de tunga och stora möblerna och några av de tyngsta kartongerna, annars hade jag väl segnat ner avsvimmad i någon av de tre långa halvtrapporna...

Den där förkylningen visade sig förövrigt vara av en riktigt elak typ. Från den sjuttonde april och en månad framåt fanns det inte på kartan att jobba, ty så fort jag gjorde det minsta ansträngande kände jag mig alldeles matt och feberkänningarna gjorde att jag kokade om jag så bara tog på mig en strumpa. I slutet av maj jobbade jag ett par dagar och trodde att jag gick mot bättre tider. Men tji på mig. Efter ett tvåårskalas hos grannen(s dotter) anlände nästa helvetesförkylning och jag börjar så smått återhämta mig från den i skrivande stund. Om mindre än en vecka har jag alltså varit sjuk två månader i sträck, om än i mindre omfattning någon enstaka av dessa veckor.

Men varför tjatar jag nu om detta elände då? Jo, för att jag helt enkelt inte orkat komma iordning här i lägenheten ännu, fast jag bott här i nästan en och en halv månad. Mycket har kommit på plats, absolut. Men ingenting är färdigt nog för att visas upp ännu. Därför tänker jag nu bjuda på några bilder jag tog i samband med att jag hämtade nycklarna, så kanske jag kan komma lite mer iordning i lugn och ro. Några har undrat om det kommer några bilder någon gång och ja, här kommer det alltså. Ett balkonginlägg är också på gång, för vet ni? Jag har inte bara plockat upp kameran igen för första gången på typ ett år de här senaste sex veckorna, jag har också fått hem min nya dator och kommer hädanefter inte känna att tröskeln är fullt så hög att lägga in mina bilder i datorn och blogga om dem. Nå, nog pladdrat. Vi börjar vid ytterdörren:


Mittemot ytterdörren finns köket. Till höger skymtar badrumsdörren och den fula tapeten som är exakt likadan som den jag hade i min förra lägenhet här i området. Och i lägenheten jag och min mamma bodde i när jag gick i gymnasiet. Badrummet är ett elände. Det stinker otäckt där inne och endera dagen ska jag ge mig i kast med att kriga mig till en undersökning om orsaken till detta. Jag nojar om att tapeten avger gifter eller att det finns någon vattenskada bakom den och undrar om det kan ha bidragit till min evighetslånga förkylning.


I köket hittade jag något som jag tror är svartmögel häromdagen. Det känns ju också sisådär. Eftersom jag gillar de gamla 60-talsluckorna så hoppas jag att möglet är begränsat till att bo bakom silikonsträngen mellan diskbänken och kaklet. Det ska hyresvärden också få undersöka ordentligt.

Om vi återvänder till ytterdörren så syns även dörren till vardagsrummet på bilden här nedan. Ledsen för den sneda bilden.


I hallen bor alla garderober. De räcker ganska långt, kläder har jag inte så mycket. Värre är det med lådor till alla sängkläder. Vid tillfälle ska en byrå som inte hunnit komma på plats ännu fraktas hit från sin nuvarande bostad. Jag hoppas att den ska räcka att ta hand om allt det som fortfarande ligger travat på hög på en stol i hallen...


Här nedan syns slutligen vardagsrummet med sin sovalkov. Det är ungefär lika stort som hela min förra (student)bostad så det fungerar mycket bra tycker jag. Men jag ska inte påstå att jag inte saknar ett sovrum. Förhoppningsvis får jag ett någon dag i en inte alltför avlägsen framtid...Som avslutning kommer här ett par bonusbilder från Instagram från när jag börjat flytta in. Blommorna var prioriterade. Och till sängen hade jag lyxat till det med nya sängkläder trots att linneskåpet som tidigare skrivet inte räcker till på långa vägar.


Eftersom alla väggar är vita (den i köket har ett mycket ljust tryck mot vit botten) och lägenheten har eftermiddagssol är den otroligt ljus. Då jag har en del mörka möbler känns det som att det kommer bli en bra balans, bara jag kommer iordning helt någon gång. Nu försöker jag göra lite varje dag eller så, så förhoppningsvis kan jag återkomma om inte alltför länge med fler bilder. Tills dess kommer iallafall några bilder på balkongen endera dagen!

2 kommentarer:

  1. Skönt att du iaf hade en säng. Ser i övrigt ut att vara en mysig lägenhet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, eller hur! Jag tog dock bilderna innan jag börjat bära in möbler och kartonger för att slippa en massa röriga bilder ;). Sängen kom på plats när kartongerna var uppburna och kaoset var ett faktum! Och det är absolut en mysig lägenhet, bortsett från badrummet som luktar hemskt suspekt...:)

      Radera