torsdag 5 augusti 2010

Antagninsbesked 2

Jag begriper inte var tiden tar vägen. Jag hinner liksom inte med på långa vägar och det är smått ångestskapande.
Jag har köpt ny dator och ägnade gårdagen åt att installera alla program som behövdes och sedan också få liv i skrivaren jag köpte redan i december förra året, men som legat ouppackad i sin kartong fram tills nu.

Men det var dags att skriva ut Winnerbäck-biljetten, och då måste det ju tas tag i oavsett hur obegripliga jag finner sådana där installationer. Dator och skrivare verkar fungera finemang nu i alla fall.

Och i morse hade det andra antagningsbeskedet registrerats på studera.nu till samma skräckblandade förtjusning som senast. Nu vet jag alltså bestämt vilken inriktning det blir, och hur länge framöver jag kommer kunna titulera mig som lärarstudent.

Jag kom in på mitt förstahandsval, Samhällsorienterande ämnen för tidigare åldrar 240 hp!
Alltså kommer jag vara färdig lärare om fyra år.. i juni 2014.
Det låter alldeles obegripligt. 2014?!
I ärlighetens namn känns det lite för länge. Jag skulle helst vilja börja jobba nu ju!
Men studietiden sägs ju vara en upplevelse den med. Måtte det stämma :)

7 kommentarer:

 1. Grattis!! Roligt med ny dator också. (Skrivare ja, jag förstår mig aldrig på dem. Kanske lika bra att jag inte har någon egen. ;-D)

  SvaraRadera
 2. Elisabeth: Tack! :D
  Jag vet inte om jag tycker så mycket om det här med ny dator. Jag var alldeles utmärkt nöjd med min gamla, förutom alla virus, blåskärmar, trasig mellanslagstangent och touchpad med dålig responsförmåga... Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men Vista var bannemig bra! Windows 7 är hemskt! Skapar oreda i mina bildmappar och Paint fungerar inte alls som det gjort förr.. Men men. Nu har jag iallafall en ordentlig dator till allt skolskriveri :)
  Skrivaren var mycket lätt att förstå sig på bara den blivit inkopplad faktiskt ;)

  SvaraRadera
 3. Du ska veta att tiden går galet fort! Jag kan inte fatta att jag faktiskt är färdig lärare, jag började ju precis plugga.

  SvaraRadera
 4. Lena: Jo jag vet. Jag minns det ju också som igår när du flyttade till Borås och vi bestämde att vi skulle ha seriemaraton! Men jag längtar ändå efter mitt egna klassrum med lågstadieelever nuuu! ;)

  SvaraRadera
 5. Jag gillade inte heller Windows 7 till en början, utan saknade bara mitt gamla XP, men nu har jag vant mig vid det mesta. Det stör mig dock fortfarande att datorn hela tiden undrar om jag VERKLIGEN, VERKLIGEN är HELT SÄKER på att jag vill göra ditten och datten. Nya Word var också ett mysterium till en början. Och Paint också för den delen. Det roliga är att jag nu inte fattar vad det var jag tyckte var så komplicerat. :-D

  SvaraRadera
 6. Det är skoj att plugga, djävligt jobbigt stundvis, men kul som fan! :)

  SvaraRadera
 7. Elisabeth: Visst vänjer man sig, men jag fattar inte hur man beskär bilder i paint och det var så himla enkelt i vista. Jag beskär förvisso inte så ofta bilder, men det var så smidigt de gånger det behövdes.

  Frugan: Jag hoppas verkligen att jag kommer tycka likadant!

  SvaraRadera