fredag 21 februari 2014

Balans?


Balans mellan studierna och det övriga livet, det riktiga livet, har alltid varit A och O för mig. Annars skulle inte högskolestudier ha funkat över huvud taget. Jag gick in i min utbildning med en tung ryggsäck. Den har blivit lättare med tiden, men den finns fortfarande kvar och kan egentligen när som helst börja fyllas igen. Det är ingenting jag kan sia om. Jag kan bara hoppas på det bästa, och fortsätta göra vad jag kan för att förhindra det, naturligtvis.

Den här terminen är det svårt att hålla ordning på balansen. Det har varit riktigt tungt att jonglera två tunga kurser på samma gång. Men på något vis har det funkat såhär långt. En månad efter kursstarten fick jag idag besked om att tentan jag satt med från morgon till kväll förra veckan (över tio timmar per dag utan någon direkt paus att tala om) gick vägen. Och inte bara det, jag fick ett VG. På tentan och därmed också på kursen i sin helhet. Vårterminens första 7,5hp är därmed avcheckade. I helgen skriver jag den sista uppgiften till första delkursen i matematikkursen också. Kan bara hoppas att även den går vägen.

B-uppsatsen påbörjades också denna vecka. Nu har ungefär en tredjedel av tiden gått. Jag har aldrig varit så trött i huvudet som jag varit när jag kommit hem på eftermiddagarna denna vecka. Men jag tror att det blir bra. Och allt slit leder mig närmare mitt mål: examen, framtiden, förverkligande av drömmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar