lördag 3 augusti 2013

Vad hände med juli?

 Ja, vad hände egentligen med juli? Eller snarare: vad hände med sommaren? Vad hände med det här året?

Det är mindre än fem månader innan 2013 övergår i 2014. Jag hade tänkt blogga så mycket mer i sommar, men det verkar som att den flitiga blogguppdateringens tid är förbi.

Frugan bloggade om ungefär samma sak häromdan. Jag skriver fortfarande på nätet dagligen, men jag har slagit mig till ro på ett forum med inloggning och har lite svårt att känna mig bekväm utan den. Det här bloggandet, det är roligt och givande på alla sätt och vis. Men ändå blir det inte så mycket av...

Jag vet inte om det är så att ett ofrivilligt slut närmar sig? Hoppas inte. Men nu i sommar har jag studerat på halvfart och inte funnit tiden och orken, så hur det ska gå i höst när jag går upp till helfart med mina ordinarie studier kan man ju ana. Men jag tänker absolut inte bestämma mig för att sluta skriva definitivt. Absolut inte. Jag har alldeles för svårt för sådana definitiva beslut. Dessutom går det väl alldeles utmärkt att blogga när andan faller på? Man blir ingen storbloggare på det viset, nej. Men det eftersträvar jag ju inte heller. Tanken på många läsare är snarare bara jobbig och jag skulle få ännu svårare att skriva något vettigt om tusentals hittade hit för att läsa.

Men en liten snabbresumé över sommaren då?

 Jag har läst en kurs om Astrid Lindgrens författarskap på distans. En fantastisk, intressant kurs på så sätt att jag fått frossa totalt i alla hennes böcker, vilket jag insett att jag aldrig gjort förut. Jag har fortfarande några juveler kvar att ta mig an eftersom jag inte hade mer utrymme i den här kursen, och det kan ju vara roligt att få läsa dem utan några förväntningar eller krav.

Just nu sliter jag med det sista. Två tentor som ska in senast den 16 augusti, men jag har satt nästa fredag som slutmål för att hinna få lite helledigt innan höstterminen börjar. Och för att få tid till att packa!

Om mindre än tre veckor går flyttlasset åter ner till västkusten och lärarstudierna.

Jag känner mig fortfarande lite osäker på om det är rätt yrke för mig ibland, men jag trivdes ju väldigt bra under de första tre terminerna och har ingen aning om vad jag skulle göra annars. Plus att jag saknar klassrumsarbetet från praktikperioderna. Så helt avskräckt är jag ju inte.

Alltså är planen att fullfölja de fyra terminer som saknas innan det blir omöjligt i och med att den gamla utbildningen fasas ut helt till förmån för den nya som introducerades terminen efter att jag påbörjade studierna. Eventuellt försöker jag mig på att läsa in en termin parallellt med de vanliga heltidsstudierna, men det har jag inte fattat beslut om än...

Hm, ja. I övrigt har jag väl inte hunnit så mycket i sommar. Jag har läst kurslitteratur och nöjesläst inredningsmagasin. Och så har jag jobbat på mitt promenadprojekt, men det hade jag tänkt skriva ett eget inlägg om någon gång, så jag fördjupar mig inte något mer i det nu.

Flytten? Den har jag sett fram emot en del på sistone tack vare några planerade saker. En bokcirkel ska startas. Eventuellt får den en egen etikett här framöver. Det beror väl lite på hur genomförandet går! Och så hoppas jag på att kunna införa någorlunda återkommande spelkvällar. Ni vet, med gamla hederliga sällskapsspel som Monopol! Jag har redan fyllt en halv flyttkartong med spel, så förhoppningsvis kommer de till användning regelbundet framöver...

Det jobbiga kommer förstås bli att åka ifrån mina katter, men jag får bita ihop. Försöker att inte tänka på det alls just nu. I slutändan kommer mitt slutförande av studierna inte bara ge mig utan även dem ett bättre liv i alla fall, vilket jag försöker ha som motivation. Det låter kanske flummigt, men vad jag menar är att jag med ett hyfsat betalt jobb kan köpa ett hus med trädgård där de kan få gå fria, så som de är vana att göra nu, istället för att pressa in mig och dem i en liten lägenhet med balkong...

Och så mycket mer hade jag nog inte att förtälja idag. Hoppas jag får några fler tillfällen att återkomma innan höstterminsstarten i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar