tisdag 19 oktober 2010

En flicka som kallas Alice, Kristin Hannah


Jag har haft en period av intensiv läsande den senaste tiden, till stor glädje eftersom läslusten dessförinnan hållit sig undan ett bra tag. En av böckerna jag läst är En flicka som kallas Alice av Kristin Hannah. Jag har läst några böcker av denna författare innan och mitt intryck har varit att hon skriver lättlästa böcker men utan att det blir tråkigt eller intetsägande. Nej, det är ingen lektyr av världsklass som berör in till märgen, men det har varit trevliga läsupplevelser.

Denna gång blev det lite annorlunda. Denna gång stannade Alice kvar hos mig länge efter att boken var utläst, trots att jag i rask takt läste ut flera stycken till dagarna efter. Tankarna vandrar iväg till Torey Haydens verklighetsbaserade böcker som jag verkligen tycker om. Kristin Hannahs förvildade Alice är förvisso ingen verklighetsbaserad karaktär men författaren har verkligen lyckats göra henne levande.

Mitt betyg blir 4½ / 5.

Läs både denna och Torey Haydens böcker om ni inte redan bekantat er med dem, är mitt tips!

2 kommentarer:

  1. Ännu något att skriva upp på att läsa-listan. Problemet just nu är att jag lånar böcker i betydligt högre takt än jag orkar/hinner läsa dem. ;-D

    Liiite förvånad blev jag förresten när det dök upp inlägg från den här bloggen i RSS-läsaren. Men roligt i alla fall! Och snygg ny header också för den delen.

    SvaraRadera
  2. Elisabeth: Haha, jag känner igen det där. Jag har typ tio böcker på sängbordet (som egentligen är en byrå), varav jag håller på att läsa tre och tre biblioteksböcker som jag inte ens hunnit titta på än ska vara tillbaka om två veckor. Tur man kan låna om!

    Jag vet, jag har bara inte haft någonting att skriva här sedan min korta sejour i Göteborg har det känts som. Men nu fick jag lite inspiration igen! Och tack, jag gillar också header-bilden. Det är sällan de där rosa-moln-bilderna återger verkligheten så bra som den gjorde nu :)

    SvaraRadera