måndag 10 maj 2010

Framtid, insikter och fokus.Häromdagen slog det mig att mina studieplaner faktiskt kommer leda till något annat i slutändan (förhoppningsvis). Jobb och lön?! Ett vuxenliv. Ett riktigt vuxenliv.
Hur konstigt det än låter så var det en riktig aha-tanke, för de senaste veckorna (månaderna) har jag riktat allt fokus mot studierna, både de jag bedriver nu för att få högskolebehörighet och de kommande universitetsstudierna. Men inte ens efter den där aha-tanken kan jag riktigt föreställa mig hur det kommer bli den dagen jag har min examen.
Kanske är det inte så konstigt egentligen, det ligger mer än tre och ett halvt år framåt i tiden. Förmodligen mer än fyra.

Jag försöker också att inte drömma iväg alltför mycket längre, vilket jag varit duktig på tidigare. Jag föreställer mig att det kan stjäla fokus från" huvuduppgiften". Kanske är det bara inbillning, men jag tror inte det skadar att fokusera mer på nuet än jag gjort tidigare ändå. Och helt fritt från dagdrömmerier kommer mitt liv aldrig bli. Jag har redan möblerat det tredje rummet som ska finnas i den lägenhet jag ska bo i då jag fått jobb; det ska bli ett bibliotek med mängder av böcker!

Kanske att jag slänger in en dröm om en resa till Paris eller så också ;)


Bildkälla

2 kommentarer:

  1. Du är inte ensam om det där, jag börjar få panik nu över att det faktiskt är ett helt annat liv som väntar på mig till hösten. Som jag har längtat, men den där riktiga "aha-det är på riktigt" känslan har inte riktigt infunnit sig förrän nu. Lite lagom skrämmande sådär. Men det ska vi väl klara av, båda två när vår dag är kommen. :)

    SvaraRadera
  2. Yre: Klart vi ska! Och jag följer dig med extra mycket intresse den närmaste framtiden såklart, och håller tummarna att du hittar ett superjobb. Jag tror inte du behöver vara det minsta orolig (fast det är ju begripligt om du känner så innan du vet hur saker kommer ordna sig) :)

    SvaraRadera